+38 (04744) 3-33-04
Меню

Зустріч здобувачів вищої освіти з представниками Національної поліції України

Здобувачі освіти кафедри менеджменту долучилися до зустрічі з представниками Національної поліції України старшим інспектором ювенальної превенції Уманського РУП ГУНП в Черкаській області майором поліції Сергієм КОВАЛЕНКОМ та інспектором дотримання прав людини Уманського РУП ГУНП в Черкаській області капітаном поліції Яною ОСАДЧУК, яка відбулася 17 жовтня 2024 р.

Зустріч носила роз’яснювальний характер щодо правових аспектів та відповідальності за паління та вживання алкоголю. Особливу увагу звернули на тему булінгу та його види. Дізналися, що булінг може бути не лише фізичним, але й психологічним, кібербулінгом, або навіть сексуальним насильством. Усі ці форми агресії мають серйозні наслідки для жертви, а також ведуть до юридичної відповідальності для винуватців.

Обговорили й кримінальну відповідальність за крадіжки та інші правопорушення. Окрім цього, учасників поінформували про поширену в останній час шахрайську схему, коли людям надходять пропозиції заробити “легкі гроші” шляхом підпалу військових автомобілів. Це не тільки аморально, але й карається згідно з кримінальним кодексом.

 

     Вікторія Супрун, студентка 21м групи