+38 (04744) 3-33-04
Меню

Викладачі кафедри менеджменту взяли участь у майстер-класі на тему "Академічний коучинг в умовах невизначеності"

В умовах мінливого світу формування особистості зустрічає нові виклики. Актуалізується необхідність розвитку толерантності до невизначеності і посилення психічного і ментального здоров’я.

На запрошення Горохової Людмили Петрівни, директора Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес освіти, колектив кафедри менеджменту Уманського НУС прийняв участь  у  майстер-класі на тему "Академічний коучинг в умовах невизначеності"

У якості тренера виступила  Брайковська Анна Миколаївна, Ph.D,  доцент, професійний коуч (ECI, ICF), бізнес-тренер, клінічний психолог, психотерапевт, який спеціалізується на транзактному аналізі.

Учасники коучингу ознайомились з сучасними поглядами на поняття "психічного і ментального здоров’я" та актуальними у сучасному світі навичками особистості, які формують особистісний потенціал. Анна Брайковська познайомила присутніх з результатами актуальних досліджень, проведених у 2020 р. серед виборки студентів ВНЗ України, щодо взаємозвязку між підходами до навчання та рівнем життєстійкості й вітальності студентів і викладачів. Модератор заходу підкреслила, що метою академічного VQ – коучингу є екологічний розвиток особистісного потенціалу студентів з фокусом уваги на життєстійкість та вітальність в умовах змінюваного світу.

На завершення зустрічі учасники майстер-класу обмінялись думками щодо практичного використання у навчальному і виховному процесі запропонованих підходів до оцінювання студентів і стимулювання їх особистісного розвитку,  а також недопущення професійного вигорання викладачів. Майстер-клас був надзвичайно продуктивним і пізнавальним. Переконана, що практичні рекомендації є корисними і новаторськими і використовуватимуться у процесі навчально-виховної роботи.

 Оксана Загороднюк, доцент кафедри менеджменту