+38 (04744) 3-33-04
Меню

ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ МЕНЕДЖМЕНТУ – УЧАСНИКИ ОНЛАЙН-ВЕБІНАРУ «АКАДЕМІЧНИЙ ПЛАГІАТ: ВПЛИВ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ НА ЯКІСТЬ ОСВІТИ В УМАНСЬКОМУ НУС»

Однією із складових внутрішньої системи забезпечення якості освіти є дотримання принципів академічної доброчесності. 16 вересня 2021 р. науково-педагогічні працівники кафедри менеджменту взяли участь у онлайн-вебінарі на тему: «Академічний плагіат: вплив академічної доброчесності на якість освіти в Уманському НУС». Спікер заходу – завідувач відділу моніторингу якості освіти Уманського НУС, кандидат економічних наук, доцент Ніна Пітель.

В процесі навчання, викладацької діяльності є можливість використовувати різні вітчизняні та закордонні джерела інформації. Саме тому доповідач основну увагу акцентувала на академічному плагіаті, як одному із проявів академічної недоброчесності, й виділила види наукових робіт, які підлягають обов’язковій перевірці на плагіат в Університеті.

Крім того учасники вебінару ознайомились із основними нормативними документами, що регламентують академічну доброчесність в Уманському НУС, зокрема Кодексом академічної доброчесності та принципами академічної доброчесності науково-педагогічних працівників і здобувачів освіти.

Наприкінці вебінару спікер зазначила, що відповідальність за порушення правил і норм академічної доброчесності несуть як викладачі, так і студенти.

 

        Юлія Халахур, доцент кафедри менеджменту