+38 (04744) 3-33-04
Меню

«Умань. Дива минувшини і сьогодення» – екскурсія-прогулянка студентів першого курсу 11-м групи, факультету менеджменту Уманського НУС

Дендрологічний парк «Софіївка» – головна перлина Умані, але в місті є ще багато туристичних принад. Студенти першого курсу 11-м групи, факультету менеджменту Уманського НУС мали нагоду ознайомитись з деякими з них під час  тематичної екскурсії «Умань. Дива минувшини і сьогодення», проведеної ліцензованим гідом-екскурсоводом Ліаною Родніковою. Зокрема, в Умані знаходиться могила рабі Нахмана, яка є святинею евреїв – хасидів. Студенти відвідали не лише пам’ятні місця брацлавських хасидів, а й помилувались прекрасною архітектурою міста, пам’ятниками Залізняку і Гонті,  Черняховському, дізнались багато історичних фактів про сьогодення і минуле Умані.

Не менш цікавими виявились сторінки історії Василіанського монастиря. У 1765 році його заснував польський багатій Францішек Потоцький. У стінах монастиря діяла школа розрахована на 400 учнів. За часів Російської імперії призупинено діяльність навчального закладу, а приміщення монастиря використовувалися для різних цілей, від православної церкви, госпіталю до артилерійських казарм.

На перший погляд може здатися, що Умань не надто відрізняється від будь-якого іншого міста України, та це лише на перший погляд. Маючи надзвичайно багату історико-архітектурну спадщину, Умань залишає у серці особливий слід, вона щоразу дивує чимось новим і прекрасним.

Тому, сподіваємося, що студенти факультету менеджменту найближчим часом познайомляться ще з невідомими, але захоплюючими туристичними маршрутами міста, яке, принаймні, на найближчі п’ять років залишатиметься їхньою домівкою. І ми ще не раз повернемось до цієї цікавої теми.

Дякуємо Ліані Родніковій за цікаво і з користю проведений час!

 

Оксана Загороднюк, к.е.н., доцент кафедри менеджменту