+38 (04744) 3-33-04
Меню

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ І АСПІРАНТІВ КАФЕДРИ МЕНЕДЖМЕНТУ В СЕКЦІЙНИХ ЗАСІДАННЯХ КОНФЕРЕНЦІЇ «МЕНЕДЖМЕНТ XXI СТОЛІТТЯ: ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ»

22 жовтня 2020 р. в Уманському національному університеті садівництва відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Менеджмент XXI століття: проблеми і перспективи», яка цього року є ювілейною – десятою. Вперше вона проводилась дистанційно у режимі відеоконференц-зв’язку із використанням зовнішньої платформи Zoome за участю викладачів та аспірантів усіх років навчання.

Відповідно до програми конференції на кафедрі менеджменту працювало три секції й було заслухано 30 доповідей.

Під час роботи секції «Сучасні тенденції розвитку теорії та практики менеджменту в глобальному конкурентному середовищі» (керівник: д.е.н., професор Новак І.М.) обговорювались проблеми управління виробничою діяльністю, конкурентоспроможністю та комунікаційними процесами в аграрних підприємствах, аспекти впровадження системи контролю та використання інструментів стратегічного менеджменту, удосконалення діяльності суб’єктів господарювання в умовах кризи.

Доповідачі секції «Концептуальні засади розвитку зовнішньоекономічних стратегій країн з динамічними економіками» (керівник: д.е.н., професор Школьний О.О.) значну увагу приділили питанням залученню інвестицій та розвитку стратегічного менеджменту в галузях, стратегіям зовнішньоекономічної безпеки, удосконаленню технологій інформаційної системи моніторингу в експортно-орієнтованих ланцюгах постачань.

Під час презентації своїх наукових досліджень учасники секції «Інноваційні інструменти управління логістичною діяльністю підприємств» (керівник: д.е.н., доцент Кустріч Л.О.) розглядали світові тенденції розвитку логістичної інфраструктури, інформаційну підтримку логістичної діяльності підприємств й організацію ефективної системи руху їх матеріальних потоків.

Активне обговорення проблемних питань та дискусії свідчать про важливість та необхідність таких наукових заходів.  Учасники конференції мали можливість обмінятись думками, ідеями та пропозиціями щодо удосконалення менеджменту в різних сферах діяльності підприємства.

Юлія Халахур,

к.е.н., старший викладач кафедри менеджменту