+38 (04744) 3-33-04
Меню

Студенти факультету менеджменту відвідали агровиробництво групи компаній «Ерідон»

12 жовтня 2023 року відбулось знайомство студентів Уманського національного університету садівництва із підприємствами, які спеціалізуються на агровиробництві та входять до складу групи компаній «Ерідон».

В екскурсії взяли участь студенти IV курсу факультету менеджменту, яким випала унікальна можливість відвідати підприємства європейського рівня – лідерів  аграрного виробництва України. Проведена зустріч надала можливість нашим студентам поглибити свої теоретичні знання ознайомившись з практичним досвідом ведення сучасного агробізнесу.

Зустріч розпочалась із головного офісу ПП «Євросем», яке є одним із 11 агропідприємств групи компаній «Ерідон». Це багатогалузеве підприємство, яке займається виробництвом усіх видів сільськогосподарської продукції як рослинництва так і тваринництва (м’ясний та молочні напрямки) та має в обробітку 12 тис.га. Представники підприємства розповіли студентам про особливості роботи в сільському господарстві, ознайомили з виробничими потужностями, продемонстрували машинно-тракторний парк. Крім того, студенти відвідали дослідні поля, де вирощуються сучасні гібриди кукурудзи.

Одним із напрямів виробничої спеціалізації ПП «Євросем» є скотарство, в якій запроваджено новітні технології утримання, догляду та доїння корів. Студенти отримали можливість відвідати сучасну роботизовану ферму, де доїння корів породи Голштин здійснюється високотехнологічним обладнанням «роботами», всі процеси на фермі автоматизовані від доїння, обробки та зберігання молока, що дозволяє отримувати молоко екстра-класу.

Наступною локацією до ознайомлення став  надсучасний насіннєвий завод ТОВ «Лімері», який побудований в одну лінію, обладнаний унікальним устаткуванням, яке впливає на генетичну чистоту та схожість насіння і забезпечує повний безперервний цикл всіх технологічних процесів: очищення, калібрування, оброблення та сортування насіння. Екскурсією заводом студенти мали можливість, на власні очі, дослідити кожний етап виробництва насіннєвого матеріалу: відвідавши приймальне відділення, сортувальні лінії, ознайомившись із роботою камерної сушарки та ліній по очищенню, калібруванню і фасуванню уже протравленого насіння та із системою складування готової продукції.

Завершенням надзвичайно цікавого та пізнавального дня стала цікава презентація діяльності групи компаній «Ерідон», які функціонують у всіх куточках України та ведуть свою діяльність у різних галузях  сільськогосподарського виробництва.

«Ерідон» це група компаній, які спеціалізуються на дистрибуції насіннєвого матеріалу сільськогосподарських культур, засобів захисту рослин, широкого спектру добрив і є надійними партнерами сільськогосподарських підприємств у оперативному вирішенні питань на всіх етапах їх розвитку та функціонування.

Представники компанії  зацікавили студентів інформацією щодо можливостей проходження практики, дуальної освіти та працевлаштування в підприємствах групи «Ерідон». Ця інформація стала для студентів додатковим стимулом до розвитку їхньої кар'єри та можливості планування свого майбутнього у сфері агробізнесу.

 

Анастасія Мовчанюк, к.е.н., доцент кафедри менеджменту