+38 (04744) 3-33-04
Меню

Студенти Erasmus+ відвідують додаткові курси польської мови в Академії ім. Якуба з Парадижа

Цього літнього семестру 2022-2023 у рамах програми академічної мобільності Erasmus+ чотири студентки з України: Альона Новак, Ірина Капущак, Юлія Левандівська, Вероніка Шестопалова і студентка з Німеччини Марія Ехмаді відвідували курси польської мови (рівень B1), які були створені Академію ім. Якуба з Парадижа.

Викладачем був док. Рафал Пєхоцький. Заняття, які були проведені доктором були насправді цікавими. Кожний урок відрізнявся тематикою і способом проведення. Щиро кажучи, цей курс мав характер експрес-курсу - 22 години. 

Особлива увага приділялася говорінню польською мовою. На першому занятті кожна з дівчат відповідала на запитання, робила записи і коротко розповідала про те, що говорили інші учасниці курсу.

Всі наступні уроки стосувалися різної тематики, як було зазначено вище. Слід виокремити заняття проведені в бібліотеці і на кухні.

Лекція, ініційована док. Пєхоцьким, у Воєводській і міській публічній бібліотеці ім. Збігнєва Герберта, була проведена директором бібліотеки і професором AJP Славоміром Шенвальдом.  Виступ директора стосувався історії створення бібліотеки та польського письменника Збігнєва Герберта. Особливо розмова стосувалася старої частини бібліотеки, вілли Ганса Лемана. Крім того, студентки відвідали читальню спеціальних колекцій, кімнату Папуши. Почули цікаву інформацію про Café Volley: як залежно від часу та влади змінювалося місце. Наприкінці лекції більш детально ознайомилися з життям і творчістю Збігнєва Герберта.

Варто зазначити, що знайомлячись із чудовими екземплярами, у читальному залі спеціальних колекцій, дівчата дізналися про старовинний рецепт млинців, який походить із кулінарної книги Чернецького «Compendium ferculorum» 1682 року.

Наступний і дуже ефективний урок відбувся на кухні, де студентки під пильним керівництвом доктора Пєхоцького смажили млинці за вищезгаданим рецептом. Емоції, отримані під час цього заняття, запам'ятаються надовго.

P.S. Ми всі дуже вдячні Академії та доктору Рафалу Пєхоцькому за такі чудові та сповнені позитивних емоцій уроки польської мови.