+38 (04744) 3-33-04
Меню

Дискусійний клуб «Соціальна відповідальність бізнесу та етика менеджменту сучасних підприємств»

Соціальна відповідальність бізнесу та етика менеджменту пов’язані поняття та  викликають багато дискусій навколо себе. Ставлення до соціальної відповідальності розглядається зі сторони бізнесу, держави та суспільства.  Для підприємства вона може бути елементом бізнес-стратегії, чинником створення позитивного іміджу, що формує додаткові конкурентні переваги.  Для держави - засіб саморегулювання. Суспільство ж, може проявляти скептичне ставлення -  як до “піару”, або ж, навпаки, сприймати як вагомий аргумент для вибору товарів та послуг конкретного підприємства.

В свою чергу, етика менеджменту залежить від внутрішніх цінностей та є частиною корпоративної культури, що впливає на прийняття рішень і визначає їх соціальну допустимість у внутрішньому та зовнішньому середовищах підприємствах.

Саме тому, на розгляд круглого столу, що відбувся 7 листопада було винесено питання «Соціальна відповідальності бізнесу та етики менеджменту». Студенти активно обговорювали тему, наводили аргументи «за» та «проти», що свідчило про добре володіння темою. Особливу увагу приділили твердженню «Мета виправдовує засоби».

В процесі обговорення студенти змогли проявити вміння чітко та швидко висловлювати думку, переконувати, поважати опонента, логічно мислити, удосконалити ораторські здібності, а головне - визначити для себе моральні цінності.

  Людмила Длугоборська, викладач кафедри менеджменту