+38 (04744) 3-33-04
Меню

День керівника на факультеті менеджменту

Професійне свято керівника, директора, менеджера – День керівника (День боса, День шефа)  в різних країнах світу відзначають 16 жовтня. Шеф будь-якого рангу заслуговує на повагу, навіть тільки по тому, що покладає на себе тягар постійних турбот і переживань. Від його рішень залежить не тільки він сам, але в першу чергу успіх справи, якою він займається, успіх його підлеглих. І нехай керівнику дано багато, але ж і питається з нього набагато більше, ніж з рядового службовця або робітника.

Не варто забувати і про те, що керівник будь-якого рангу – це не тільки покликання або призначення, а й професія. Причому професія, яка вимагає не лише високої кваліфікації, досвіду і знань у своїй галузі, а й вміння неординарного мислення, сміливості, здатності до розумного вирішення здавалося б невирішуваних завдань.

Саме у день професійного свята студенти першого курсу факультету менеджменту спробували себе у ролі керівників – людей, які приймають рішення. Під час проведення ділової гри з допомогою платформи Zoom, учасники визначали логічно обґрунтовану послідовність дій керівників при виявленні та аналізі управлінських проблем.

Студенти приймали рішення одноосібно, виробляли власну думку на основі свого практичного досвіду. Потім, при командній роботі, намагалися освоїти технологію групової роботи, виділити ситуаційного лідера та знаходити компроміс в обранні альтернатив.

Присутні переконалися, як гарна самоорганізація групи підвищує ефективність та результативність її діяльності.

Підсумовуючи враження від ділової гри, учасники погодилися з думкою, що професія керівника – часто робота без відпочинку, ненормована і складна, яка вимагає відповідальності за кожне прийняте рішення.

Тому, у День шефа бажаємо всім керівникам здоров’я, розуміння і поваги зі сторони підлеглих та колег!

   Марина Гоменюк, к.е.н., доцент кафедри менеджменту