+38 (04744) 3-33-04
Меню

Психологічне забезпечення психічного здоров’я студентів

Сутність особистості та її здорового існування мають велику кількість різних аспектів, але головний серед них – взаємозв’язок соціального і біологічного, духовного і природного. Сучасні реалії життя накладають неабиякий відбиток на психічний стан  дорослих і дітей, але наша стійкість є запорукою перемоги.

12 вересня відбулася зустріч студентів 11 м та 12 м групи факультету менеджменту УНУС з практичним психологом університету Валентиною Мазуренко, яка запропонувала методики оцінювання психічного стану здобувачів освіти,   діагностики рівня стресостійкості та рівня резилієнтності (здатності бути стійкими).

Стійкість, резилієнтність ― це здатність організму відновлювати ефективне функціонування після зіткнення з випробуваннями, тому рівень стійкості є важливим показником забезпечення успішного навчання.

В реаліях нашого часу кожному з нас доводиться так чи інакше стикатися зі стресом, саме тому студентів було ознайомлено з ознаками, які свідчать про те, що ситуація виходить із-під контролю і як діяти при стресі та панічних атаках, запропоновано методи відновлення організму.

Доброю новиною було те, що стійкості можна навчитися. Це передбачає розвиток поведінки, дій та способу мислення, які дозволяють відновитися після травматичних або стресових подій у житті.

Студенти подякували психологу та запропонували теми наступних зустрічей.

     Людмила Длугоборська, викладач кафедри менеджменту