+38 (04744) 3-33-04
Меню

Вітаємо із захистом магістрів спеціальності «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»

Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності – відносно молодий і перспективний напрям. Фахівці в даній галузі є управлінцями, які вільно володіють іноземною мовою та працюють у компаніях як України, так і за кордоном. Випускник вказаного профілю може обіймати посади:

– інспектора митниці;

– інспектора з експорту чи імпорту;

– фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку;

– менеджера з персоналу;

– експерта із зовнішньоекономічних питань;

– менеджера із зовнішньоекономічних зв'язків;

– менеджера з постачання і збуту;

– агента з передачі вантажу на прикордонній станції тощо.

23 лютого 2016 р.  в Уманському національному університеті садівництва відбувся захист магістерських робіт студентів і екзаменаційна комісія у складі Стройко Т.В. (голова ЕК, завідувач кафедри міжнародної економіки Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського, д.е.н., професор), Школьного О.О. (завідувач  кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та логістики, д.е.н., професор), Пітель Н.Я. (доцент кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та логістики), Новак І.М. (доцент кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та логістики) присвоїла їм кваліфікацію магістрів з менеджменту зовнішньоекономічної діяльності.

Менеджер, який працює у зовнішньоекономічній сфері – це не просто керівник апарату управління, а фахівець, який має орієнтуватися  у багатьох аспектах міжнародної діяльності, знаходити шляхи виходу на зовнішній ринок та підтримувати довгострокові ділові відносини з іноземними партнерами. У своїх дослідженнях випускники показали вміння приймати стратегічні управлінські рішення, розробляти бізнес-плани, розраховувати можливі прибутки, прогнозувати різні сценарії розвитку зовнішньоекономічної діяльності обраного об’єкта дослідження. Позитивним є те, що в усіх роботах використовувалось економіко-математичне моделювання.

  Вже традиційним на кафедрі менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та логістики практикують захист магістерських робіт іноземною мовою. Цього разу англійською доповідали Трутненко І.В. та Побережна І.А.

Колектив кафедри вітає студентів із ще одним досягненням та бажає самореалізації та кар’єрних злетів.