+38 (04744) 3-33-04
Меню

Викладачі кафедри менеджменту ознайомились з роботою ТОВ «Берестівець» Уманського району

ТОВ «Берестівець» середнє за розміром підприємство, в оренді якого перебуває 1600 га землі і в якому працює близько 100 осіб. Спеціалізується воно на вирощуванні зернових і технічних культур, а для власних потреб підприємство утримує поголів’я свиней та овець. Підприємство є прибутковим,  так, у 2015 році прибуток становив 18 млн. грн., у 2016 році – 8 млн. грн. Причиною такого зниження прибутку стали зміни в податковому законодавстві, зокрема особливості адміністрування ПДВ.

Великою заслугою високих показників господарського розвитку підприємство завдячує його керівнику - заслуженому працівнику сільського господарства, депутату Уманської районної ради Чекаленку Василю Івановичу.  Маючи  35 річний стаж роботи в аграрній сфері та 23 річний – на керівній посаді, керівник ТОВ «Берестівець» створив високо-технологічне аграрне підприємство з сучасною технікою та новими технологіями. Великою заслугою керівника є те, що він приділяє увагу не лише виробничій сфері діяльності, а й успішно розвиває соціальну інфраструктуру села Берестівець. Так, лише у 2016 році у розвиток села було вкладено 8 млн. грн. При цьому з кожним  роком виробництво продукції на підприємстві збільшується, зростає урожайність сільськогосподарських культур, продуктивність праці, а це в своє чергу дозволяє виплачувати високу заробітну плату працівникам (в середньому 8 тис. грн. на місяць) та одну з найвищих орендних плат за землю в Черкаській області (8% від грошової оцінки землі). Слід також відмітити,  що зарплата спеціалістів господарства, більшість з яких   є випускниками Уманського НУС, в середньому становить 12 тис. грн., а оплата окремих комбайнерів та трактористів за рік перевищує 200 тис. грн... Коштами ТОВ «Берестівець» у селі побудована  нова церква, чудовий парк відпочинку, зроблені сучасні ремонти у будинку культури, сільській раді, центральному офісі. Нещодавно оновлений ФАП оснащений сучасним медичним обладнанням. Для жителів села придбано сучасне стоматологічне обладнання.  Звертають на себе увагу відремонтовані дороги, вуличне освітлення всього села. І тому недаремно село Берестівець назване одним з кращих в області, яке відповідає європейським стандартам.

Студентів та викладачів Уманського НУС тепло зустріли керівник підприємства та провідні спеціалісти. Була проведена екскурсія по виробничих та соціальних об’єктах господарства. Студенти мали можливість відвідати парк відпочинку та ознайомитись з об’єктами соціальної інфраструктури.

 

Каричковський В.Д.

доцент кафедри менеджменту

Відео

1.