+38 (04744) 3-33-04
Меню

Міжнародні транспортні перевезення: сучасний стан, проблеми, ризики та перспективи

Питання міжнародних транспортних перевезень належать до найскладніших у міжнародних економічних відносинах та комерційному праві. Адже перевезення товарів – це справа, пов'язана із значним ризиком. Контрагенти-перевізники прагнуть максимально обмежити свою відповідальність перед замовниками, а вантажовідправники – мають договірні зобов'язання перед покупцями і також намагаються мінімізувати ризики втрати, чи псування товарів. Таким чином, виникають безліч конфліктів, які тільки ускладнюють проблему.

Але студенти-менеджери звикли вивчати й аналізувати проблеми і вирішувати всі конфлікти конструктивно, тому спробували розібратися детальніше в проблематиці міжнародних транспортних перевезень.

Протягом семестру студенти 41-з групи факультету менеджменту вивчали курс «Міжнародні транспортні перевезення», а 25 травня цього року було проведено семінар, на якому майбутні фахівці з менеджменту зовнішньоекономічної діяльності представили свої науково-дослідні роботи, у яких висвітлили сучасний стан, основні проблеми, ризики та перспективи міжнародних транспортних перевезень в Україні та світі.

Олександр Загорний та Володимир Левченко розповіли про стан розвитку і потенціал трубопровідного транспорту в світі та в Україні. Тетяна Савелюк охарактеризувала становище України в міжнародних перевезеннях і окреслила недоліки та можливі перспективи. Леся Тодоренко зупинилась на темі міжнародних річкових перевезень та описала всі нюанси одного із найдешевших видів транспорту. Катерина Молодичук ознайомила з світовими тенденціями річкового транспорту та суворими українськими реаліями. Український «Титанік» – так визначила нинішні позиції річкового транспорту в Україні Анастасія Молєва і розповіла, чому саме він «іде на дно».

Здобувачі вищої освіти досить плідно попрацювали над вивченням міжнародних транспортних перевезень, здобули нові знання і досвід, ознайомились із сучасним станом розвитку, визначили проблеми, ризики та перспективи міжнародних перевезень різними видами транспорту.

Віримо, що знання, здобуті студентами факультету менеджменту Уманського НУС, відкриють їм широкі можливості у фаховому становленні й розвитку.

Успіхів, творчої наснаги, життєвої енергії та невгамовної жаги до пізнання.

 

Ніна Пітель, доцент кафедри менеджменту