+38 (04744) 3-33-04
Меню

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь віки

З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря – Тараса Шевченка викладачі кафедри менеджменту Уманського національного університету садівництва та студенти факультету менеджменту провели Шевченківські читання «КОБЗАР – КНИГА НА ВІКИ»

Мошенська Ірина (студентка 41з групи) ознайомила студентів з біографією письменника за його листами – досить цікава й незвична форма роботи для молоді, водночас це найбільш правдивий матеріал про письменника, його смаки, громадсько-політичні та літературно-естетичні погляди, уподобання.

Тарасенко Діана (студентка 41з групи) ознайомила молодь з чудовими творами Т.Г.Шевченка, у яких він оспівує красу української природи. Це його вірші «Садок вишневий коло хати», «За сонцем хмаронька пливе» та інші.

Також було проведено літературний конкурс "Його слово крізь серце проходить" в номінації: на краще декламування віршів Тараса Шевченка. В ньому взяли участь студенти 41з, 41тм, 51зс та 52лм груп. Студенти декламували вірші "Садок вишневий коло хати", "Тече вода з під явора", "Мені тринадцятий минало", "Заповіт". Переможцем став Довбуш Дмитро (студент 41з групи).

Завдяки Шевченківським читанням студенти ще раз отримали чудову нагоду насолодитися поезією Кобзаря, доторкнутися до «слова вічного, слова, невмирущого своєю правдою, невідцвітного художньою красою…»