+38 (04744) 3-33-04
Меню

Фінал «Агрополітичних дебатів-2019» у Харкові

Ось і відбувся підсумковий етап «Агрополітичних дебатів-2019», який проходив у рамках XXI зльоту студентських лідерів аграрної освіти на базі Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Мені, студенту 21м групи факультету менеджменту Роману Землякову, випала щаслива нагода представляти Уманський НУС.

Фінал агродебатів дозволив кожному учаснику мобілізувати свої сили, проявити витримку і характер, отримати величезний досвід публічного спілкування і спробу проявити себе з найкращої сторони та відкрив безліч можливостей подальшого розвитку. Особливим бонусом стали нові знайомства, креативні друзі і незабутні емоції.

Змагання, в яких ми брали участь, зміцнили наші прагнення підкорити нові висоти в різних сферах, змінити на краще себе і нашу країну. Харків випробовував наш характер і волю та зробив нас сильнішими і більш впевненими в собі, відкрив потенційні можливості публічних виступів і дискусій, навчив обґрунтовувати власну позицію, слухати і переконувати опонентів.

Перша столиця України зустріла дуже тепло і душевно, вражаючи розмірами й архітектурою, кількістю університетів і прекрасних людей. Церемонія відкриття була по-справжньому унікальною, одночасно захоплювала і мотивувала на перемогу. Нас вітали творчі колективи з усіх куточків батьківщини, дивуючи своїми талантами і милозвучністю. Були присутні делегації з усіх аграрних вищих навчальних закладів країни і ми були раді їх вітати.

В перший день я мав можливість особисто познайомитися зі своїми опонентами, з якими повинен був зустрітись у фіналі «Агрополітичних дебатів-2019». Після жеребкування я зрозумів, що боротьба буде дуже складною, опоненти – сильними, а, як відомо,  конкурентів не можна недооцінювати.

Наступного дня настав вирішальний момент. Чесно кажучи, я не переслідував мету лише перемогти у дебатах, в мене виникло бажання змінити Україну, запропонувати нові стратегії розвитку, покращення життя, і врешті-решт показати всій країні, що Уманський національний університет садівництва є флагманом сучасної аграрної освіти. З такими думками я виходив на сцену.

Участь у дебатах брали 15 фіналістів регіональних етапів, які, чесно кажучи, склали потужну конкуренцію. Але це мотивувало мене зосередитись на своїй темі і опонентах, які сиділи навпроти. Після оголошення результатів фіналу агрополітичних дебатів було приємно усвідомлювати, що я – серед найкращих, а наша команда виборола третє місце.

Досвід участі в агродебатах дозволив виявити і недоліки організації цього змагання. Це – недосконала система оцінювання і підрахунку балів (досить суттєвий вплив на загальний результат балів, отриманих не від кваліфікованого журі, а від групи підтримки і аудиторії глядачів). За діючими правилами, перемогу здобуває та команда, в якої більша делегація від університету, що й підтримає у голосуванні. Впевнений, що потрібно удосконалити формат голосування залу, щоб переможець був визначений об’єктивно.

Підсумовуючи, хочеться подякувати учасникам нашої делегації, моїй команді за підтримку і віру в мене. Чесно кажучи, моя перемога, значною мірою, і їх заслуга, адже представників інших університетів так активно не підтримували друзі й інші учасники, як підтримували мене. Я отримав колосальний досвід публічних виступів і роботи в команді від проведення цих змагань, вдячний організаторам та журі за об’єктивну оцінку.

У рамках XXI зльоту студентських лідерів аграрної освіти проходив також фінал конкурсу «Стратегічний розвиток аграрного сектору». Представники нашої делегації брали участь у змаганнях і представляли власні дослідження. Вітаю Ярослава Новохацького із вагомим і заслуженим результатом – друге місце – це  чудово, молодець, пишаємось тобою.

Окремо хочеться подякувати екскурсоводам, студентам Харківського НАУ, які стали нашими гідами, підтримкою і хорошими друзями. Саме завдяки їхнім порадам і настановам ми змогли стати своїми в цьому прекрасному місті.

Харків водночас зачаровує і манить залишитися тут, це – дивовижне і унікальне місто, яке вражає своїми величезними спорудами і привітними людьми. Прекрасні парки й сквери, історичні площі і гарні дівчата неначе запрошують залишитись тут. Обов`язково раджу відвідати першу столицю України, ви не пошкодуєте!

Церемонія закриття стала апогеєм цієї феєрії, яка назавжди залишиться в серці. Прекрасний виступ наших учасників Івана Мінченка та Катерини Куцик став особливим подарунком для нас. Заключний гала-концерт фестивалю «Софіївські зорі» вражав зал майстерністю й талантами.

Особливу подяку хочу висловити ректору Уманського НУС Олені Непочатенко, декану факультету менеджменту Наталії Вернюк, викладачам та керівникам нашої делегації Діані Нагернюк і Віталію Кравченку за підтримку і можливість взяти участь у зльоті та гідно представити наш університет.

Щиро вдячний за колосальний досвід і незабутні емоції, які подарував нам Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва. Із впевненістю можу сказати, що це – місце, куди  хочеться повернутись знову...

 

Студент факультету менеджменту,

Роман Земляков