+38 (04744) 3-33-04
Меню

Делегація Уманського НУС взяла участь у нараді в Університеті Бремена

Делегація Уманського національного університету садівництва у складі доктора економічних наук, професора Олександра Школьного і декана факультету менеджменту Наталії Вернюк та представники Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Одеського національного морського університету  в рамках "Німецько-Української магістерської програми з логістики" (GUMLog) упродовж з 10 по 18 квітня  брали участь у нараді на кафедрі морського бізнесу та логістики Університету Бремена. Під час зустрічі були обговорені завдання, які необхідно вирішити учасникам проекту GUMLog протягом 2016-2019 рр. Основні напрями розвитку зв’язків із зарубіжними партнерами було окреслено у доповіді директора Міжнародного відділу Університету Бремена доктором Барбарою Хасенмюллер, зокрема було відображено порядок обміну студентами.

Дискусія впродовж зустрічі з професорами факультету бізнес-досліджень та економіки Йохеном Ціммерманном та Ютою Гюнтер сприяла визначенню основних напрямів співробітництва між Україною та Німеччиною в академічній сфері. Під час семінару «Напрями розвитку освітньої діяльності, спрямованій на розвиток транспортно-логістичної сфери України» було розглянуто проблемні питання співробітництва представників академічних інституцій, логістичних компаній, інфраструктури, а також політиків.

Учасники семінару розробили SWOT-аналіз освітнього процесу в сфері логістики України з урахуванням нинішньої та прогнозної ринкової кон'юнктури. Крім того, з метою ознайомлення з досвідом німецьких колег українські викладачі відвідали лекції професорів факультету бізнес-досліджень та економіки.

Практичні аспекти логістики були  відображені в процесі екскурсії до морського порту Бремерхафен, організованої за підтримки компанії Bremenports GmbH & Co. KG.

Плідна  зустріч в Університеті Бремена дозволила намітити основні шляхи втілення в життя проекту GUMLog.