+38 (04744) 3-33-04
Меню

Актуальні проблеми міжнародного приватного права

24 листопада на кафедрі менеджменту було проведено семінар, присвячений сучасним проблемам міжнародного приватного права.

Студентами 5 курсу, що навчаються за програмою «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», було підготовлено виступи, в яких висвітлено особливості правового регулювання різних видів відносин, ускладнених іноземним елементом, зокрема, зобов’язальних, речових, сімейних, спадкових, трудових.

Особливий інтерес викликав виступ Ірини Полякової, присвячений темі «Трудова міграція», де було вказано на види міграції з метою працевлаштування, причини її виникнення, проблеми і наслідки для економіки кожної із країн. Студенти жваво обговорювали проблеми міграції української молоді; що спонукає покидати Батьківщину; що чекає за кордоном, та до яких наслідків це призведе.

Іван Дмитрик розглянув «Передумови та порядок укладання Міжнародних трудових договорів»; зупинився на проблемах офіційного оформлення документів, навів приклади нелегальних міжнародних трудових договорів. Дана тема викликала зацікавленість аудиторії, оскільки нині значна частина населення України працює за кордоном, або в міжнародних фірмах.

Анастасія Насальська розповіла про «Регулювання шлюбно-сімейних відносин у міжнародному приватному праві» та зупинилась на колізійних питаннях укладання і розірвання шлюбу; майнових відносинах подружжя та особливостях правового регулювання шлюбно-сімейних відносин у праві різних держав.

Олександра Пилипишина розглянула «Проблеми визнання та виконання рішень Міжнародного комерційного арбітражу»; зупинилась на сфері застосування, зобов'язаннях та проблемах виконання і невиконання арбітражних рішень.

Цікавим був також виступ Вікторії Волкової, присвячений «Проблемам регулювання спадкових відносин у міжнародному приватному праві». У доповіді мова йшла про особливості спадкування в різних країнах, шляхи отримання спадщини, умови, черги спадкування, право на обов'язкову частку у спадщині.

Кваліфіковані виступи студентів, їх зацікавленість і жвава дискусія в обговоренні проблемних питань засвідчили, що наші студенти мають достатні знання, вміння і навички, які сприятимуть належному врегулюванню різних приватно-правових питань, ускладнених іноземним елементом. Це дозволить їм краще реалізувати свої професійні знання, пов'язані з менеджментом зовнішньоекономічної діяльності.