+38 (04744) 3-33-04
Меню

«Проблеми менеджменту зовнішньоекономічної діяльності в умовах глобалізації»

Процес входження України в систему світогосподарських зв'язків суттєво залежить від якості прийняття управлінських рішень у сфері ЗЕД, адже міжнародні ділові операції, як і внутрішні, є результатом управлінських дій: планування, організації, мотивації, керівництва, контролю. Звичайно, всі зазначені функції менеджменту ЗЕД мають істотні особливості, а в умовах глобалізації – і різноманітні проблеми, які ускладнюють їх застосування у бізнесі.

Саме тому 4 листопада 2016 року за участю студентів, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент» освітніх рівнів магістр і спеціаліст, а також викладачів кафедри менеджменту було проведено чергове засідання дискусійного клубу, присвячене обговоренню особливостей та сучасних проблем менеджменту ЗЕД.

Студенти працювали малими групами, кожна з яких презентувала власний креативний погляд на специфіку застосування окремих функцій, методів і проблем менеджменту зовнішньоекономічної діяльності в умовах глобалізації та інтернаціоналізації бізнесу.

Особливий інтерес викликали виступи студенток 52 зм групи Анастасії Насальської та Ірини Полякової, присвячені методам менеджменту ЗЕД та особливостям прийняття рішень в сучасних умовах.

Чергове засідання дискусійного клубу засвідчило, що наші ініціативні, дієві, креативні студенти 5 курсу є сформованими фахівцями, адже мають ґрунтовні знання з менеджменту ЗЕД, вміють переконувати аудиторію, відстоювали власну позицію, а це, безумовно, сприятиме їх успішності й конкурентоздатності на ринку праці і дозволить знайти себе у житті.