+38 (04744) 3-33-04
Меню

Наукові секційні засідання кафедри менеджменту Уманського НУС

19 жовтня 2017 року у рамках VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи» на кафедрі менеджменту відбулися секційні засідання.

На секційному засіданні «Сучасні тенденції розвитку теорії та практики менеджменту в глобальному конкурентному середовищі» викладачі кафедри презентували та подали до обговорення результати власних наукових досліджень. Доповідачі обговорювали основні закономірності функціонування сучасної системної моделі менеджменту аграрних підприємств; актуальні проблеми й специфіку управління різновидами підприємств та їх об'єднань; особливості регулювання інноваційної діяльності в глобальному конкурентному середовищі.

Актуальними дослідженнями у сфері зовнішньоекономічної діяльності було насичене секційне засідання «Концептуальні засади розвитку зовнішньоекономічних стратегій країн з динамічними економіками». Доповідачі обмінялись досвідом з колегами та обговорили проблематику менеджменту зовнішньоекономічної діяльності; особливості формування стратегії маркетингового менеджменту на підприємствах; удосконалення механізму реалізації експортного потенціалу та стратегічного управління зовнішньоторговельною діяльністю вітчизняних підприємств.

На високому науковому рівні та з активною дискусією було проведено також секційне засідання «Інноваційні інструменти управління логістичною діяльністю підприємств». Доповідачі наголошували на актуальності логістичного менеджменту в світлі сучасної концепції інтегрованого підходу, а також у необхідності формування ефективної логістичними системами на макро-, мезо- та мікро рівнях.

Діяльність секцій кафедри менеджменту вирізнялась актуальністю й новизною досліджень, активною дискусією та мала не лише теоретичний, а й практичний характер.