+38 (04744) 3-33-04
Меню

Екскурсія викладачів кафедри на ПрАТ «Фармацевтична компанія «Дарниця»

 

 Кафедра менеджменту УНУС є учасником Німецько-Української магістерської програми у галузі логістики (GUMLog). В рамках цієї програми проводяться заходи наукового, навчального та практичного спрямування, покликані підвищити професійні компетенції майбутніх менеджерів з логістики.

2 листопада відбулася академічна екскурсія до ПрАТ «Фармацевтична компанія «Дарниця» – лідера серед фармацевтичних підприємств України за обсягом виробництва і продажу готових лікарських засобів в упаковках.

За обсягами виробництва Фармацевтична компанія «Дарниця» займає  25% сукупного випуску української фармацевтичної промисловості; виробляє понад 250 найменувань високоякісних, безпечних і доступних за ціною лікарських засобів. Компанією випускається 15 різних терапевтичних форм лікарських засобів, що імпортуються в 11 країн світу. За останні 10 років інвестовано в компанію більше 200 млн. євро, 75% обладнання має строк експлуатації менше 6 років.

В компанії працевлаштовано біля 900 осіб, загальна виробнича площа – 30000 м2.

Предметом професійного інтересу і особливої уваги екскурсантів став фармацевтичний складський комплекс площею 14000 м2, потужність автоматизованого роботизованого складу складає 10000 палето-місць.

Складський комплекс ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» складається з:

– «зони прийому і комплектації сировини» і «зони відбору проб», куди надходить і перевіряється за якістю і кількістю вся сировина і матеріали, здійснюється вхідний контроль для прийняття рішення про використання сировини, що надійшла у виробництво, формуються необхідні для виробництва обсяги сировини;

– «автоматизованого складу» для зберігання основної маси сировини і готової продукції та «зони зберігання в особливих умовах» – холодильних камер, приміщень для зберігання препаратів групи А, хімікатів;

– «зони комплектації і відвантаження для готової продукції» для формування заявок клієнтів і їх перевірки перед відвантаженням.

Основним елементом складського комплексу є автоматизований склад на 10 тисяч палето-місць – перший на фармацевтичному виробництві на території України і в СНД. Він управляється комп'ютерною системою і пов'язаний з іншими зонами транспортною мережею конвеєрів і підйомників. Більш того, цей організм має «відмінну пам'ять» і знає все про кожну одиницю сировини, матеріалів або готової продукції: від складу і кількості до місця виробництва і терміну придатності. Також він завжди допомагає зручніше розмістити палети для зберігання (найбільш часто замовляються товари розміщуються ближче), враховує особливості температурного режиму і дозволяє виключити зони проміжного зберігання у виробничих підрозділах.

Під час екскурсії в її учасників виникало багато питань щодо дистрибуційної мережі компанії, наявності власного автопарку, особливостей нормування та оплати праці, здійснення управлінських функцій адміністрацією тощо. На всі питання були отримані компетентні відповіді від фахівців компанії.

Викладачі кафедри отримали нові знання у галузі складування та логістики, які вони зможуть передати студентам, тим самим підвищуючи якість підготовки фахівців логістичного профілю.

 М. Гоменюк, доцен кафедри менеджменту