+38 (04744) 3-33-04
Меню

Cтажування в університеті м. Бремен (Німеччина)

Поїхати на стажування за «Німецько-українською магістерською програмою у галузі логістики» (GUMLog) в університет м. Бремен (Німеччина) було досить хвилюючим та новим для нас. Адже цей навчальний заклад є членом групи European University Association (EUA).

Приїхавши до Бременського університету нас  вразило все  – різноманітні будівлі, сучасно обладнані кабінети, зручні стільці для лекцій, привітні люди. Штат співробітників університету складається з 2 570 професорів, викладачів і допоміжного персоналу.

Університет Бремен налічує 12 факультетів і є одним з одинадцяти найкращих університетів передового досвіду Німеччини. 

Ми відвідували лекції з обраних предметів, які читались англійською мовою. Кожний, хто відвідує курс, в електронному вигляді  має весь матеріал з дисципліни, але на самих лекціях викладач пояснює, уточнює та наводить приклади по темі лекції.  Студент також може конспектувати додаткову інформацію, роз'яснення лектора, тому більшість бажають відвідувати лекції, прагнучи отримати більше знань. Викладачі не контролюють відвідування студентів, кому цікаво та потрібно – той буде вчити і знати! 

Навчальний заклад  у своєму розпорядженні має власну бібліотеку, до якої ми мали доступ, та ефективно використовували інформацію для написання власних робіт.

В університеті навчались студенти з різних країн.  Знайомство з ними було досить цікавим. Для кращого ознайомлення із культурою інших країн був влаштований Food Day. Потрібно було приготувати власноруч страву та представити її. Майже кожен студент готував традиційну страву своєї країни та ділилився секретним рецептом.  

Спортивне життя університету досить різноманітне, велика кількість спортивних видів діяльності, наявні різноманітні спортивні зали та басейни. Особисто ми безкоштовно відвідували спортивний зал двічі на тиждень. 

Місто Бремен – одне із старих міст Німеччини, засноване 787 р. Велична архітектура міста вражає своєю красою. Ми мали можливість подорожувати містами Німеччини – Берлін, Гамбург, Дортмунд, Штутгард; відвідали мальовничі країни – Голандію та Францію. 

Два місяці в Німеччині пролетіли дуже швидко, але спогади про стажування залишаться в пам'яті назавжди! Вони були сповнені лише позитивними, яскравими та вражаючими емоціями.

Стажування в Бременському університеті відкрило нові можливості та перспективи розвитку. 

 

Анастасія Насальська,

студентка 62 м-з групи

факультету менеджменту