+38 (04744) 3-33-04
Меню

Зустріч з представниками СПОП «Відродження»

9 листопада на кафедрі менеджменту було проведено науково-практичний семінар на тему «Проблеми управління та перспективи розвитку приватних аграрних підприємств». Відкрила семінар декан факультету менеджменту Вернюк Наталія Олександрівна, яка ознайомила учасників з метою та завданнями зустрічі, акцентувала увагу на необхідності вивчення практичного досвіду та особливостей управління різними організаційно-правовими формами господарювання.

Від аграрного бізнесу виступила Куроченко Олена Борисівна, представник СПОП «Відродження» Шполянського району Черкаської області. Вона познайомила викладачів та студентів факультету менеджменту з виробничо-господарською діяльністю підприємства, поділилася досвідом та практичними навиками управлінської діяльності.

У своєму виступі вона зазначила, що СПОП «Відродження» це велике за розміром підприємство, що обробляє більше 9 тисяч гектарів землі у двох районах Черкаської області: Шполянському і Городищенському. Підприємство входить у п’ятірку кращих підприємств регіону, а запорукою своїх високих результатів є успішне керівництво його генерального директора Юрія Ляшенка, який є випускником Уманської сільськогосподарської академії. Його правило на все життя: «Керівник сильний громадою, яку він повинен поважати, на думку якої повинен зважати. Бо людська громада – то велика сила». Тому директор дбає не лише про оновлення виробництва на сучасній матеріально-технічній та науковій базі, а й про забезпечення життєвих потреб селян, розвиток соціально-побутової структури сіл, жителі яких віддали їм в оренду свої земельні паї.

СПОП «Відродження» спеціалізується на вирощуванні зернових та олійних культур, є незмінним лідером із розведення великої рогатої худоби в Черкаському регіоні – має статус племзаводу по розведенню української червоно-рябої молочної породи. Впродовж багатьох років підприємство займається вирощуванням насіння. У своїй власності має завод, який з 1986 року працює по очистці багаторічних трав, адже якісний насіннєвий матеріал є необхідною складовою високої врожайності та забезпечення ефективної роботи господарства, а також дає змогу в необхідній кількості забезпечувати себе насінням, культивувати рослини стійкі до погодних умов та адаптовані до територіальних особливостей регіону.

Великою заслугою керівника підприємства є те, що він приділяє увагу не лише виробничій сфері, а й успішно розвиває соціальну інфраструктуру. СПОП «Відродження» забезпечує співробітників гідними умовами праці, створює належні умови для залучення молодих кадрів в сільську місцевість. Крім того, надає соціальний пакет, забезпечує безкоштовними обідами, компенсує вартість лікування в санаторно-оздоровчих закладах, на пільгових умовах надає техніку.

У процесі роботи семінару розгорнулась жвава дискусія, в ході якої студенти отримали відповіді на поставлені запитання. Наприкінці зустрічі були укладені домовленості про науково-виробничу та навчальну співпрацю, а також керівництво підприємства запросило студентів на проходження виробничої практики.