+38 (04744) 3-33-04
Меню

Теорія і практика крокують поряд!

«Їжа не менш складна наука, ніж фізика або хімія»

Гордон Рамзі

 

В процесі вивчення дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» під керівництвом д.е.н. Олександра Школьного було проведено відкрите заняття   «Інноваційні страви з гарбуза», учасниками якого стали студенти 5 курсу напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа».

Головним завданням студентів було приготування та презентація   інноваційних страв із гарбуза. Магістранти намагалися  поєднати переваги класичної кухні з тими перевагами, які мають сучасні страви. Це означає, що класична кухня дає нам можливість насолодитися смаком, а від сучасної – ми повинні очікувати якоїсь несподіванки. Приготування їжі дуже схоже на розвагу. Ніхто не захоче їсти одне і те саме щодня. Що більше нам пропонуватимуть різноманітних страв, то більше ми отримуватимемо задоволення. А у їжі задоволення відіграє важливу роль.

У склад журі ввійшли завідувач та викладачі кафедри менеджменту Олександр Школьний, Ніна Пітель, Оксана Загороднюк, Марина Гоменюк.

В ході презентації інноваційних страв журі оцінювали креативність і смакові якості та давали слушні рекомендації. По закінченню презентації страв відбулась дегустація, де учасники заходу отримали нові смакові відтінки та враження від споживання страв. Серед страв було представлено випічку, оригінальну закуску, муси та чизкейки. Критеріями для оцінювання були інноваційність, креативність та смакові якості.

Тримаємо парі, такого ви ще не готували! Так ось, зараз саме час, адже жовтень серед шеф-кухарів усього світу вважається початком сезону «чогось нового». Вдалих експериментів та смачного Вам!

 

Студентка 5 курсу Руслана Демиденко