+38 (04744) 3-33-04
Меню

Семінарське заняття з логістики

19 травня на кафедрі менеджменту було проведено cемінар «Актуальні проблеми міжнародного приватного права» за участі студентів 5 курсу та викладачів кафедри.

Студентами 52 лм групи факультету менеджменту, що навчаються за програмою «Логістика», було підготовлено виступи, які висвітлювали особливості приватно-правового регулювання різних видів відносин, ускладнених іноземним елементом (зобов’язальних, речових, сімейних, спадкових, трудових).

Особливо цікавим, актуальним і пізнавальним для аудиторії слухачів був виступ Тараса Ботвина, присвячений темі «Трудові відносини у міжнародному приватному праві». У ньому було охарактеризовано види трудової міграції з метою працевлаштування за кордоном, причини її виникнення, проблеми і наслідки для економіки кожної із країн. В ході дискусії студенти обговорювали проблеми міграції української молоді, причини, що спонукають покидати Батьківщину, що чекає трудових мігрантів за кордоном, та до яких наслідків призведе легальне і нелегальне працевлаштування.

Анастасія Крейтор у своєму виступі розглянула «Авторське право та його специфіку у міжнародному приватному правочинстві»; зупинилася на ретроспективі інституту авторського права, особливостях сучасного правозастосування авторського права та проблемі піратства.

Дарія Дробуш розповіла про «Регулювання шлюбно-сімейних відносин у міжнародному приватному праві» та зупинилась на колізійних питаннях укладання і розірвання шлюбу, майнових відносинах подружжя та особливостях правового регулювання шлюбно-сімейних відносин у праві різних держав.

Цікавим був також виступ Надії Кирик, присвячений «Проблемам регулювання спадкових відносин у міжнародному приватному праві». У доповіді мова йшла про особливості спадкування в різних країнах, шляхи отримання спадщини, умови, черги спадкування, право на обов’язкову частку у спадщині.

Цікаві, кваліфіковані, проблемні доповіді студентів і жвава дискусія в ході обговорення виступів засвідчили, що наші студенти мають достатні знання, вміння і навички, які сприятимуть їх орієнтації у вирі сучасного міжнародного бізнесу і дозволять належно врегулювати різні приватно-правові питання, ускладнені іноземним елементом.

 

Колектив кафедри менеджменту