+38 (04744) 3-33-04
Меню

Результати першого етапу аграрно-політичних дебатів

Для сучасного студента обізнаність в актуальних загальнонаціональних питаннях є передумовою особистісного розвитку та підвищення свого професійного рівня. Завданням навчальних закладів є формування у студентів аналітичного мислення, вміння правильно висловлювати свою думку, аргументовано відстояти власну позицію.

Студенти Уманського національного університету садівництва мали можливість приймати участь в аграрно-політичних дебатах, організатором яких є  Науково-методичний центр «Агроосвіта» за підтримки проекту «Німецько-український агрополітичний діалог». Перший етап дебатів відбувся 12 квітня 2018 р. на базі університету. Учасниками цьогорічних аграрно-політичних дебатів були наступні команди:

-         «Метод Да Вінчі», факультет менеджменту;

-         «Ембарго», факультет економіки та підприємництва;

-         «Колючки», факультет лісового та садово-паркового господарства;

-         «Арго», факультет агрономії;

-         «Авангард», інженерно-технологічний факультет;

-         «Легіон» факультет плодоовочівництва, екології та захисту рослин.

Для обговорення учасникам було запропоновано три  актуальні питання, що стосуються розвитку аграрної політики України.

Команди мали можливість підготуватися до дебатів та обґрунтувати свою позицію щодо визначених питань:

 – зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення;

– скасування спеціального режиму оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників;

 – застосування загальної системи оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників.

Варто зазначити, що учасники команд жваво обговорювали винесені на розгляд питання, наводячи суттєві  та обґрунтовані аргументи на підтримку своєї позиції, завдяки злагодженій груповій роботі  та хорошій організації захід пройшов на високому інтелектуальному рівні та в приємній атмосфері.

За результатами трьох етапів аграрно-політичних дебатів I місце виборола команда «Метод да Вінчі» факультету менеджменту. Наші студенти Козак Кіріл, Бойко Світлана та Хлівненко Едуард гідно обгрунтували свою  позиції «ПРОТИ»  скасування спеціального режиму оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників (4 група) та застосування загальної системи оподаткування з податку на додану вартість (ПДВ). Всі учасники команди активно приймали участь в обговоренні та вели змістовний діалог з командою-опонентом.

II місце зайняла команда «Ембарго», факультет економіки та підприємництва.

III місце – команда «Колючки», що представляла факультет лісового та садово-паркового господарства.

Особисту відзнаку та можливість представляти університет в наступному етапі агро-політичних дебатів отримав учасник команди «Метод да Вінчі», студент факультету менеджменту, Козак Кіріл.

В обговоренні результатів прийняли участь Суханов С.В. та Пушка О.С., які відзначили цікаві моменти діалогів та запропонували шляхи підвищення майстерності ведення дебатів на майбутнє.