+38 (04744) 3-33-04
Меню

Поїздка до Берліну – винагорода за перемогу у конкурсі «Strategic development of agrarian sector – vision of the young Ukrainian specialists»

 

Я, як студентка факультету менеджменту Уманського національного університету садівництва, взяла участь у конкурсі «Strategic development of agrarian sector – vision of the young Ukrainian specialists», що організований «Німецько-українським агрополітичним діалогом» за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Науково-методичного центру «Агроосвіта» та Українського Національного Аграрного Форуму, який проходив впродовж березня-квітня 2018 року.

До участі у конкурсі приймалися роботи, що відповідали тематиці: «Стратегія розвитку аграрного сектору – бачення молодих українських спеціалістів». Учасниками стали студенти та молоді вчені (магістри й аспіранти) аграрних спеціальностей – представники середніх і вищих навчальних закладів України аграрного спрямування. Конкурс проходив у п’ять етапів, виключно англійською мовою. За результатами оцінювання журі, у складі українських та міжнародних експертів у сфері аграрної політики,  моя робота потрапила до 9 кращих, що й дало мені можливість презентувати її на всеукраїнський загал у фіналі конкурсу, що відбувся 7 червня в Уманському НУС в рамках ХХ зльоту лідерів аграрної освіти.

На цьому етапі моя робота посіла 1 місце, а винагородою стала участь у фаховій поїздці до Берліну в рамках тематики «Дигіталізація в сільському господарстві та аграрному управлінні – інтелектуальні рішення для майбутнього. Німецький досвід».

Учасники поїздки відвідали Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини, де ми ознайомилися з німецьким досвідом ведення ефективної політики у сфері сільського господарства,  університет ім. Гумбольта, де мали зустріч з професором Дітером Кіршке та професором Вольфганом  Бокельманном. За час подорожі познайомилися та поспілкуватися з Ольгою Трофімцевою, заступником Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції.

Найяскравішою подією даної поїздки стало відвідування Міжнародного зеленого тижня у Берліні – найбільшої світової виставки продовольства, сільського господарства та садівництва, на якій виробники з усіх куточків світу представляють свою продукцію.

Хочеться подякувати адміністрації Уманського НУС за підтримку студентів та молодих спеціалістів, прийнявши у своїх стінах ювілейний зліт студентських лідерів аграрної освіти, «Німецько-українському агрополітичному діалогу» за організацію проведення конкурсу «Strategic development of agrarian sector – vision of the young Ukrainian specialists» та фінансування поїздки до Берліну.

Цього року знову поводиться даний конкурс, пропоную молодим науковцям Уманського НУС долучитися, ви маєте спробувати свої сили.

 

                                                 Крістіна Сухецька, студентка  41-з групи факультету менеджменту